3 juli t/m 14 augustus
iedere dag te bezoeken vanaf 10u
3 juli t/m 14 augustus
iedere dag te bezoeken vanaf 10u

Word deze zomer zo klein als een insect

Deze zomer draaien we in Park Vijversburg de rollen om. Jij bent zo klein als een insect en de insecten zijn zo groot als reuzen. Wauw, die mier heeft vijf ogen! En die krekel twee antennes! En daar staat een megawesp!

Wie in het insectenrijk is eigenlijk een vechtersbaas? Wie zou een schoonheidswedstrijd kunnen winnen? En wie eet er poep? Sta oog in oog met tientallen reuze-insecten en kom er zelf achter! Die insectenkennis zul je nog hard nodig hebben, want om na je avontuur terug te keren naar de grotemensenwereld zul je een geheime insectencode moeten kraken.

Met metersgrote bewegende beelden en veel meer spannende en leerzame activiteiten in een fabelachtige omgeving is Giga Insecta een unieke beleving voor alle leeftijden!

Wat is er te doen?

METERSGROTE INSECTEN

Stap door de poort en sta oog in oog met een wesp, mug of sprinkhaan! Tientallen metersgrote insecten – die bewegen en zelf geluid maken – verwelkomen jou in hun wereld. Vraag jezelf eens af, zijn zij ook welkom in jouw wereld?

KRAAK DE GEHEIME INSECTENCODE

Ga met de insectenposter op ontdekkingsreis door de bijzondere wereld van deze kleine kriebelbeestjes. Hebben de stippen van een lieveheersbeestje iets met zijn leeftijd te maken? En hoeveel poten heeft een spin? Deze insectenkennis zul je nog hard nodig hebben, want om na je avontuur terug te keren naar de grotemensenwereld zul je een geheime insectencode moeten kraken.

INSECTEN ACTIVITEITENPLEIN

Even wat energie kwijt? Laat zien over welke insecten eigenschappen jij beschikt. Spring zo ver als een sprinkhaan, til zoveel als een mier en fladder zo snel als een libelle.

FOTO EXPOSITIE

Verwonder je over de schitterende kleuren en vormen van insecten in de foto-expositie van Marit van Ekelenburg. In haar expositie macrofotografie zijn de insecten die zij fotografeerde tot 1,5 meter vergroot. En dat levert mooie plaatjes op!

ZOVEEL TE DOEN!

Ben je een echte durfal en op zoek naar nog meer avontuur? Ga dan ook door de donkere grot zonder zaklamp en op ontdekkingsreis met een vlot in het waterlabyrint. En bekijk het park vanaf hoogte vanuit de kleurrijkste boomhut die je ooit hebt gezien!

EVEN UITRUSTEN

Moe geworden van je lange ontdekkingsreis? Ga dan lekker liggen in één van de hangmatten, pak een boek uit de boekenkast en geniet. In het park is ook genoeg ruimte om te picknicken, onder de bomen voor de nodige verkoeling of op de grasvelden heerlijk in de zon. Maar je kunt natuurlijk ook voor een hapje en een drankje naar de theesalon in Villa Vijversburg komen.

GA GOED VOORBEREID OP PAD

  • Tickets kunnen via de website worden gekocht. Ook bij de hoofdingang van het park is het mogelijk om de entree te betalen, zowel met pin als contant.
  • Bij de kassa kun je de insectencodekraker kopen voor € 2,50. Hierop staat ook de plattegrond met de insecten.
  • In het park staan routebordjes. Om alle insecten te vinden, is het aan te raden om de codekraker mee op pad te nemen.
  • De code kun je kraken door informatie te verzamelen bij de insecten, de fotoreportage en het activiteitenplein. Neem voor de zekerheid een pen mee.
  • Met de informatie kun je bij de Villa tot de oplossing komen. Laat de code in de villa zien (kan tot 17.00 uur) en ontvang per code één kleinigheidje.
  • De insecten staan verspreid over het hele park en het park is één kilometer lang. Korte beentjes kunnen dan af en toe wel een pauze gebruiken. In het park zijn voldoende bankjes en plekjes om uit te rusten.
  • De gemiddelde verblijfsduur is ruim drie uren. De tentoonstelling start elke dag om 10.00 uur en het park sluit om 18.00 uur.
De tentoonstelling Giga Insecta is financieel mede mogelijk gemaakt door:
Onze samenwerkingspartners zijn: