3 juli t/m 14 augustus
iedere dag te bezoeken vanaf 10u
3 juli t/m 14 augustus
iedere dag te bezoeken vanaf 10u

Word deze zomer zo klein als een insect

Deze zomer draaien we in Park Vijversburg de rollen om. Jij bent zo klein als een insect en de insecten zijn zo groot als reuzen. Wauw, die mier heeft vijf ogen! En die krekel twee antennes! En daar staat een megawesp!

Wie in het insectenrijk is eigenlijk een vechtersbaas? Wie zou een schoonheidswedstrijd kunnen winnen? En wie eet er poep? Sta oog in oog met tientallen reuze-insecten en kom er zelf achter! Die insectenkennis zul je nog hard nodig hebben, want om na je avontuur terug te keren naar de grotemensenwereld zul je een geheime insectencode moeten kraken.

Met metersgrote bewegende beelden en veel meer spannende en leerzame activiteiten in een fabelachtige omgeving is Giga Insecta een unieke beleving voor alle leeftijden!

Wat is er te doen?

METERSGROTE INSECTEN

Stap door de poort en sta voor het eerst in je leven oog in oog met een wesp, mug of sprinkhaan! Tientallen metersgrote insecten – die bewegen en zelf geluid maken – verwelkomen jou in hun wereld.

ONTCIJFER DE TEGENSPREUK

Ga met de insectenposter op ontdekkingsreis door de bijzondere wereld van deze kleine kriebelbeestjes. Op de poster staan vragen, waarvan de antwoorden een code vormen. Om weer terug te kunnen keren naar de grotemensenwereld heb je deze code nodig.

INSECTEN ACTIVITEITENPLEIN

Even wat energie kwijt? Laat zien over welke insecten eigenschappen jij beschikt. Spring zo ver als een sprinkhaan, til zoveel als een mier en fladder zo snel als een libelle.

FOTO EXPOSITIE

Geniet van een insecten macrofotografie tentoonstelling van fotograaf Marit van Ekelenburg. In de expositie zijn de insecten tot bijna tot 1,5 meter vergroot. Verbaas je over hun schitterende kleuren en vormen.

ZOVEEL TE DOEN!

Ben je een echte durfal en op zoek naar nog meer avontuur? Ga dan ook door de donkere grot zonder zaklamp en op ontdekkingsreis met een vlot in het waterlabyrint. En bekijk het park vanaf hoogte vanuit de kleurrijkste boomhut die je ooit hebt gezien.

EVEN UITRUSTEN

Moe geworden na je lange ontdekkingsreis? Ga dan lekker liggen in één van de hangmatten, pak een boek uit de boekenkast en geniet. In het park is ook genoeg ruimte om te picknicken, onder de bomen voor de nodige verkoeling of op de grasvelden heerlijk in de zon. Maar je kunt natuurlijk ook voor een hapje en een drankje naar de theesalon in Villa Vijversburg komen.