Bezoekersinformatie

Openingstijden

Het park is het gehele jaar dagelijks open van 08:00 uur tot 18:00 uur.

Het park Vijversburg is open voor wandelend publiek. Het park is 30 hectare groot en biedt dus genoeg ruimte om lekker te wandelen. Willen de kinderen even uitwaaien of zelf behoefte aan frisse lucht? Kom en geniet.

Openingstijden theesalon en paviljoen:
Iedere zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Extra geopend vanaf donderdag 11 juli op iedere donderdag en vrijdag in de zomervakantie. Van 11.00 – 17.00 uur

Door de week voor groepen op afspraak. Reserveer via info@vijversburg.nl

 

 

Extra ingang
De in- en uitgang aan de kant van Groene Ster (Frijlân) is in gebruik. U kunt hier met een vriendenpas tot 17:00 uur naar binnen om het park te bezoeken. Deze ingang is speciaal in gebruik genomen om bezoekers, vanuit het gebied Groene Ster, toegang te bieden tot het park. Wanneer u met een kinderwagen of rolstoel het park wilt bezoeken dient u gebruik te maken van de hoofdingang vanaf het parkeerterrein.

Gebruik M.I.V.A.-deur: (mindervalide-deur)
Om gebruik te maken van de invalide ingang druk 5 seconden op de intercom na aankoop van een kaartje. Wij openen op afstand de glazen. Bewaar het toegangsbewijs. Deze is nodig om via de glazen deur het park te verlaten.

Tarieven Park Vijversburg

Voor een bezoek aan het park, wordt entree gevraagd.

Park Vijversburg is een particulier park en wordt in stand gehouden door Stichting op Toutenburg. Dit brengt veel kosten met zich mee en daarom vragen wij een toegangsprijs. De opbrengst wordt gebruikt voor het onderhoud van het park, de restauraties van de gebouwen en het organiseren van activiteiten. Met elkaar zorgen we ervoor dat we nog heel lang kunnen genieten van dit culturele erfgoed.

Bij de betaalautomaat kunt u alleen pinnen.

Los Kaartje, vanaf 2 jaar
€ 2,50
Geldig van 1 januari tot 31 december 2023

Word vriend

Regelmatig in het park? Word dan vriend van Vijversburg!

Voor een kleine bijdrage kun je het gehele jaar, met uitzondering van bepaalde evenementen, het park bezoeken.

Vriendenkaarten

Vriendenkaart voor gezin met kinderen
€ 25,00
Vriendenkaart voor twee samenwonende partners
€ 15,00
Vriendenkaart voor alleenwonenden
€ 10,00
Pake of Beppe abonnement (en max 3 kleinkinderen)
€ 25,00

Praktische informatie

De theesalon
Vanaf mei 2017 is de nieuwe theesalon in de Villa open. Bezoekers kunnen hier terecht voor verschillende warme en koude dranken met een versnapering.

Openingstijden theesalon en paviljoen: iedere zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Extra open in de meivakantie op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Door de week zijn de theesalon en het paviljoen voor groepen open op afspraak. Voor vragen en/of reserveringen kunt u mailen met info@vijversburg.nl

Regels in het park
Wij stellen het op prijs dat bezoekers zich houden aan de regels die voor het park gelden. Honden en paarden zijn niet toegestaan. Hulphonden zijn hierop een uitzondering. Het is verboden te (brom)fietsen en te vissen. Met ieders medewerking zijn we in staat het park mooi te houden.

Mindervalide bezoekers
Het historische park is voor bezoekers met een rolstoel redelijk toegankelijk. Deels ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Via de hoofdingang is de Villa over de bospaden goed te bereiken. In het parktoilet, naast de Villa, is een mindervalidentoilet. Het paviljoen en de Villa zijn rolstoeltoegankelijk.

Gebruik M.I.V.A.-deur: (mindervalide-deur)
Om gebruik te maken van de invalide ingang druk 5 seconden op de intercom na aankoop van een kaartje. Wij openen op afstand de glazen. Bewaar het toegangsbewijs. Deze is nodig om via de glazen deur het park te verlaten.

Groepsbezoek

Wilt u Vijversburg met een groep bezoeken?

Park Vijversburg heeft geen doorlopend café of restaurant, wel kunnen we op afspraak thee, koffie, lunch of een receptie verzorgen voor groepen. De theesalon in park Vijversburg is voor wandelend publiek iedere zondag geopend van 11.00 – 17.00 uur.

In de herfstvakantie is de theesalon extra geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Bereikbaarheid

Auto, vanuit Leeuwarden: via de N355 richting Hurdegaryp volgen. Bij de verkeerslichten bij Tytsjerk: rechtsaf slaan richting Tytsjerk. Na ongeveer 300 m ziet u rechts de ingang van park Vijversburg.

Auto, vanuit Dokkum: via de N361 richting Leeuwarden volgen. Bij de verkeerslichten bij Tytsjerk: rechtdoor de N355 oversteken richting Tytsjerk. Na ongeveer 300 m ziet u rechts de ingang van park Vijversburg.

Auto, vanuit Hurdegaryp: steek de spoorwegovergang over, na 1 km bij de verkeerslichten linksaf slaan richting Tytsjerk. Na ongeveer 300 m ziet u rechts de ingang van park Vijversburg.

Bezoekers kunnen gratis parkeren op de parkeerplaats aan de zuidzijde van het park. De ingang ligt aan de Swarteweisein.
Routebeschrijving.

Bus/trein
Park Vijversburg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde bushalte is ‘Swarteweisein’.
Plan uw reis.

Fiets/wandelen
Voor fietsers en wandelaars is een extra ingang gemaakt aan de kant van de Groene Ster, ter hoogte van camping. Zie hierover onze plattegrond. Deze ingang is alleen toegankelijk met een vriendenkaart en gasten van de camping De Groene Ster (kaartverkoop bij de receptie).

Vijversburg met een groep bezoeken?
Park Vijversburg heeft geen doorlopend café of restaurant, wel kunnen we op afspraak thee, koffie, lunch of een receptie verzorgen voor groepen. De theesalon in park Vijversburg is voor wandelend publiek iedere zondag geopend van 11.00 – 17.00 uur. In de zomermaanden zijn er ruimere openingstijden.

Arrangementen
Op zoek naar een bijzondere locatie voor uw familiedag, feest of jubileum?
Een dagje op stap met familie, vrienden of collega’s wordt iets bijzonders in park Vijversburg.

Plan samen een high tea, een lunch, boek een activiteit of volg een rondleiding.
Meer weten? Stuur dan een mailtje naar info@vijversburg.nl.

Trouwen

Trouw reportage

Feesten & Partijen

Kinderfeestje

High Tea

Zakelijk

Buuten Leeuwarden

In Buuten beleef je buiten op jouw manier. Op slechts tien minuten fietsen van Leeuwarden stap je in een wereld vol buitenbelevenissen. Hier ben je meteen he-le-maal buiten. In het uitgestrekte natuur- en recreatiegebied kun je sporten en ontspannen. Varen en kamperen. Verwonderen en genieten. Middenin de waterrijke natuur, en tóch vlakbij de stad.

Buuten geeft je 365 dagen per jaar een reden om naar buiten te gaan. Waarvoor kom jij naar Buuten?

Park Vijversburg is onderdeel van Buuten, een samenwerking met de bedrijven van de ondernemersvereniging Groene Ster.

www.buuten.frl
Buuten Logo
volg Buuten via instagram
bekijk de website van Buuten