Beleef Park Vijversburg

Activiteiten en evenementen

Voor kinderen en volwassenen, bij Vijversburg is altijd wat te doen

Rondleidingen

Verschillende rondleidingen om het park nog beter te verkennen

Speurtochten en wandelroutes

Beleven en ontdekken, al dwalend door het park

Eten & drinken

High tea, lunch of genieten van een kop koffie

Praktische info

Hoe, wat en waar

Galerij

Voor de kunstliefhebber

Op stap met de kids

Park Vijversburg biedt veel vertier en vermaak voor het hele gezin. Griezelen in de grot, vogels bekijken in de volière, over de brug lopen onder water, klimmen in de boomhut, rollen in de kuil, waterpret bij het waterlabyrint en lekker chillen in de hangmatten.

Rondleidingen

Ga met de rondleider op pad en ontdek schatten van Vijversburg: waar staat de oudste boom en waar is de grot van gemaakt? Woont de kluizenaar nog steeds in zijn hut en waarom wordt het park ook het Bos van Ypeij genoemd?

In de zomermaanden iedere maandag een rondleiding. Gedurende het jaar op aanvraag.

Speurtochten en wandelroutes

Het park nodigt de wandelaar uit om ontdekt te worden. Zelf dwalen, zelf een route lopen. Om niet te verdwalen, zijn er meerdere paddenstoelen geplaatst. Het park is de ideale locatie om een speurtocht te organiseren. Wij hebben er al twee voor u gemaakt. Download hier de tochten.

Algemene speurtochtAlgemene speurtocht - antwoorden

Speurtocht muntenverzameling
Deze tocht is geschikt voor ongeveer 10 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Met de beschrijving kun je de tocht zelf uitzetten. Negen instructiekaarten leiden de Speurneuzen naar de verstopte muntenverzameling. Je kunt de speurtocht ook kopen, bestaande uit 10 uitnodigingskaarten, beschrijving, instructiekaarten en een bouwplaat, via mailto:info@vijversburg.nl

Speurtocht muntenverzameling
Uitnodigingskaartje

Eten & drinken

Voor een kop koffie of lunch kun je iedere zondag terecht in de theesalon van 11.00 tot 17.00 uur.

High Tea
Iets te vieren of met vrienden, familie of collega’s een leuke middag verblijven in de theesalon van Park Vijversburg kan met een high tea. Vanaf 20 euro p.p. verwennen wij jullie met lekkere zoete en hartige huisgemaakte hapjes. Hierbij serveren wij diverse smaken thee en natuurlijk mogen scones met cream en jam hierbij niet ontbreken.

Het is ook mogelijk om uw arrangement zelf samen te stellen. Geschikt voor groepen vanaf 15 personen. Voor een exclusieve High Tea, onder toeziend oog van de familie Looxma-Ypeij, kun je terecht in de gerestaureerde salonkamer. Deze kamer biedt plaats aan 8-10 personen. Reserveren is wel noodzakelijk.

Het park in beeld