Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Ypey’ Loftspul

4 juli 2023 @ 20:00 7 juli 2023 @ 22:00

Voor het eerst in de historie van Park Vijversburg, Bos van Ypey, vindt er een theatrale misdaad plaats. Het publiek zoekt dader en motief! Dit interactieve theaterspel is geschreven als jubileumvoorstelling door Van Ravesteijn Theater, dat 25 jaar bestaat.

Het verhaal

Na jaren van onderhandeling over de bruidsschat, trouwt de knappe dokterszoon, Age Looxma Ypey met de chronisch lelijke boerendochter, Engelina de Boer. Het huwelijksbed staat klaar en de bruidsschat is voldaan. Vader Nicolaas Ypey is in zijn nopjes over de afgesproken vergoedingen met de keuterboer. De schijnheilige dominee zit klaar achter het traporgel, de verwende moeders vervloeken elkaar en de nerveuze Age heeft twijfels of zijn bruid wel de juiste keuze is. Maar de wil van de ouders is wet. 

Vlak voor de ceremonie wordt er vrolijk getoost. Maar in plaats van het bruidspaar, belandt de dokter in het bed. Zijn slok uit de toostbeker blijkt fataal. En iedereen is verdacht.

Het publiek is detective

De bruiloftsgasten mogen de toedracht uitzoeken. In kleine groepen wandelt men door het park en ontmoet men de verdachten. Deze vertellen elk hun versie van het verhaal en proberen hun onschuld te bewijzen. Het publiek oordeelt en stelt kritische vragen. Zij mogen de dader en het motief ontrafelen en de fouten ontdekken in de afgegeven verklaringen.

Na de monologen van de verdachten, is men getuige van de ontmaskering tijdens een verrassend slotstuk.

Wanneer
Op 4, 5, 6 en 7 juli 2023
Aanvang is om 20.00 uur, het park gaat open om 19.15 uur.