Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verhalenmiddag “De wrâld fan Ypeij”

30 maart @ 15:00 17:00

Verhalenmiddag “De wrâld fan Ypeij” met verteller Douwe Kootstra

Park Vijversburg heeft een rijke historie: Nicolaas Ypeij (1794 – 1869) betekende veel voor zowel de welvarende als arme bevolking van de Wâlden. De last van de rijkdom en het juk van de armoede zijn twee belangrijke thema’s in de tentoonstelling “De laatste dagen van de dorpsgek”.

We maken een korte wandeling door Park Vijversburg onder leiding van een gids, om verwijzingen naar die tijd te herkennen, zoals “Het huis met de twintig kamertjes” en Villa Vijversburg. In het Paviljoen neemt meesterverteller Douwe Kootstra u daarna mee op een verhalenreis langs bijzondere en opvallende inwoners uit de tijd van Ypeij.

Dit evenement is onderdeel van de randprogrammering voor de tentoonstelling “De laatste dagen van de dorpsgek”. Bestel uw tickets via https://theaterkerknes.nl/ 

De tentoonstelling in Theaterkerk Nes kan gratis worden bezocht op vertoon van dit verhalenticket. Een dag van te voren krijgt u een informatiemail over de verzamelplek en het programma. Deze activiteit is rolstoel-toegankelijk.