Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PIANOCONCERT

23 september 2023 @ 20:00 21:30

ER ZIJN HELAAS GEEN KAARTEN MEER VERKRIJGBAAR.

FEICO DEUTEKOM SPEELT PHILIP GLASS, LUDOVICI EINAUDI e.a. 

Ter gelegenheid van de expositie “Bosk fan Bosgra Yn Bosk fan Ypey” van Johannes Bosgra speelt pianist Feico Deutekom op zaterdagavond 23 september een recital met een zomerse mix van hedendaagse muziek. Muziek met een toegankelijke en authentieke stijl die de luisteraar direct in het hart weet te raken: van de meditatieve minimal music van Philip Glass, via het neo-klassieke geluid van Nils Frahm en Hania Rani, tot de filmische klanken van Ludovici Einaudi en Ryuichi Sakamoto. 

Een belangrijk deel van het concert zal gewijd zijn aan Philip Glass, de beroemde Amerikaanse componist en grondlegger van de zogenaamde minimal music, en die zeer bepalend is geweest voor Feico’s inspiratie als pianist. Helemaal bijzonder is dat twee composities van Philip Glass, die Feico zal spelen, door Johannes Bosgra speciaal zijn voorzien van videobeelden. Bosgra, ook een groot liefhebber van de componist, heeft zijn beelden van minimalistische zeegezichten en bomen exact afgestemd op de muziek van Glass, zodat muziek en beelden gezamenlijk een  audiovisuele ervaring creëren waarin het publiek wordt ondergedompeld.

Dit unieke concert, met minimalistische muziek op een vleugel, vindt plaats in het glazen Paviljoen tussen de werken van Johannes Bosgra.

Reserveren
Er zijn slechts een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar. Boek tijdig via info@vijversburg.nl. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar.

Toegangsprijs bedraagt € 22,50 incl. een welkomstdrankje.

Biografie
Pianist, zanger en arrangeur Feico Deutekom vervult een bepalende rol in de repetitieve of minimal music. Hij is oprichter, zanger en pianist van het Attacca Ensemble, het koor dat baanbrekende producties met koormuziek van hedendaagse componisten voor zijn rekening nam. Van weinig Nederlandse pianisten kan worden gezegd dat ze een persoonlijke band hebben met Philip Glass. De samenwerking met Glass ontstond tijdens de concerten van Glass in de Amsterdamse Melkweg, waar hij Feico verschillende keren als gast uitnodigde om te spelen, met het Attacca Ensemble maar ook solo of met harpiste Lavinia Meijer, met wie Feico regelmatig een duo vormt. In 2017 debuteerde Deutekom’s nieuwste ensemble Floe met delen uit The Photographer, het spraakmakende theaterwerk van Philip Glass en regisseur Rob Malasch. 

De laatste jaren is Feico vooral alleen achter de piano te beluisteren. In 2020 verscheen Feico’s solo album MUSICAL OFFERING, dat een aantal van Feico’s pianobewerkingen samenbrengt van muziek die Philip Glass aanvankelijk voor ensembles heeft geschreven, waaronder FacadesString Quartet No. 2 en delen uit de opera Les Enfants Terribles. Het album werd internationaal uitgebracht door het prestigieuze composers label Orange Mountain Music en behoort tot de meest beluisterde klassieke albums. Feico is de eerste Nederlandse pianist die op dit label verschijnt. MUSICAL OFFERING is het muzikale vervolg op FEICO SOLO, een album met pianocomposities van verschillende componisten in de minimal of neo-klassieke stijl. Dit album werd in 2018 op NPO Radio 4 verkozen tot CD van de Week. Feico treedt regelmatig op met nationale en internationale artiesten als Lavinia Meijer, Freek de Jonge en Tara Hugo. Dit najaar maakt Feico zijn debuut in het iconische Philip Glass Ensemble tijdens de live uitvoering van Koyaanisqatsi in Tivoli/Vredenburg Utrecht. www.feicodeutekom.com