Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Monumentendag

9 september 2023 @ 10:00 17:00

Zaterdag 9 september wordt “Open Monumentendag” in het park gevierd en worden er verschillende activiteiten aangeboden die in teken staan van het thema “Levend Erfgoed”. In de volière van Vijversburg zijn de twaalf kleurslagen van de Friese kip te bewonderen. Deze kippen behoren tot het fokcentrum van de De Fryske Hinne Klub. Vorig jaar vierde deze club haar 100-jarig bestaan. Leden van de club zijn zaterdagmiddag aanwezig om informatie over de kippen te geven en te vertellen over het fokken ervan. Ook zijn er enkele amateurschilders aanwezig om de kip op het doek vast te leggen.

Daarnaast vindt voor de tweede keer het kunst- en cultuurfestival ART VIJVERSBURG plaats. Rond Villa Vijversburg hebben 50 kunstenaars een plaats gevonden waar zij hun nieuwste creaties tentoonstellen tussen 12.00 en 17.00 uur. Twee kunstenaars zijn deze middag speciaal aanwezig voor een extra presentatie van hun werk. Zo geeft Marian Hulshof een presentatie in de theekoepel vanaf 14.00 uur en Johannes Bosgra vanaf 15.00 uur in het glazen Paviljoen.

Natuurlijk mag muziek op zo’n feestelijke dag niet ontbreken en daarom zijn er twee muzikanten uitgenodigd:

  • Amarins Woltring: zij zingt naast chansons ook nummers in andere Romaanse talen en Zuid-Afrikaanse poëzie op melodie. Het geheel is zowel à capella als met gitaar en piano.
  • Teun van Doorn: hij is één van de leerlingen uit de talentklas van Frans Douwe Slot en zal enkele optredens op de piano verzorgen.

De Stichting Karakteristiek Tytsjerksteradiel organiseert in deze gemeente ieder jaar de Open Monumentendag op de zaterdag. Dit jaar vinden de activiteiten plaats in Noardburgum en staan in teken van Stichting Ypeij die dit jaar 150 jaar bestaat. Samen met deze Stichting heeft Park Vijversburg/Stichting op Toutenburg een fietstocht gemaakt om te laten zien wat de familie Ypeij allemaal teweeggebracht heeft in de regio. De fietsroute is 25 kilometer lang. De routeflyer is vanaf 9 september af te halen bij het Klompenmuseum en Park Vijversburg. Ook is de route te vinden viahttps://www.friesland.nl/en/routes/2262398111/troch-de-wrald-fan-ypeij

Het park is zaterdag 9 september de gehele dag gratis toegankelijk.