Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BoekenBosFeest

15 oktober 2023 @ 13:30 16:30

Bij ons thuis

Kom zondag 15 oktober “Bij ons thuis” in Villa Vijversburg en vier het BoekenBosFeest. Van 13.30 – 16.30 uur worden er allemaal activiteiten georganiseerd in en om de Villa ter afsluiting van de kinderboekenweek.

Het programma: 

  • Verkleden: in de Villa woonden vroeger deftige mensen, die misschien wel heel erg mooi gekleed waren. Wil jij er ook zo deftig uitzien? Kom dan naar de chique salonkamer om je te verkleden als de prins of prinses van Vijversburg. 
  • Spelletjes: vind jij het ook zo gezellig om spelletjes te spelen? In het glazen Paviljoen liggen allemaal verschillende spelletjes voor binnen en buiten.
  • Hennakunst: in o.a. Oosterse culturen versieren mensen zich met prachtige hennakunst. Wil jij ook zo’n tijdelijke versiering? Kom dan naar de Oranjerie.
  • Kaars van bijenwas: neem ook een kijkje in het huis van de bijen en til eens een wespenhuis op. Samen met de imkers kun je een kaars van bijenwas maken, gezellig voor thuis.
  • Knutselen*: natuurlijk zijn er weer verschillende knutselactiviteiten. Kun jij van een pompoen een mooi huisje maken? * Het uithollen van de pompoenen gebeurt in de kapschuur achter de witte schuren.
  • Taart bakken: knibbel, knabbel, knuisje, kom jij in het kluizenaarshuisje? Welke taart maak jij graag voor een feest? Neem je lekkerste recept mee en lever deze in bij de kluizenaarshut. We maken een groot receptenboek. De lekkerste recepten willen we graag uitproberen en presenteren in de theesalon. Deze recepten zetten we op Facebook en degene met het allerlekkerste recept wint een leuke prijs.
  • Voorlezen & vossenjacht: daarnaast wordt er voorgelezen in het theekoepeltje en lopen er vossen door het park waar je letters bij kunt verzamelen.

*Knutselen, let op: Wil je graag een pompoen uithollen? Neem dan een mooi kinderboek mee dat jezelf niet meer leest. Want tijdens het BoekenBosFeest geldt: Wil je iets voor een ander doen? Ruil dan een mooi zwerfboek voor een pompoen.

Per kinderboek wordt één pompoen gegeven en maximaal één pompoen per kind.  De pompoen kan tijdens het feest worden uitgehold. Let wel: OP=OP. De kinderboeken zijn bedoeld voor de boekenkast die in het park staat bij de hangmatten. In deze kast liggen zogenaamde “zwerfboeken” die je mee naar huis mag nemen. Heb je het boek gelezen, laat het dan verder zwerven. De boeken moeten er wel verzorgd, netjes en aantrekkelijk uitzien. Zie voor meer informatie over de zwerfboeken op www.kinderzwerfboek.nl

Om al deze activiteiten aan te kunnen bieden, krijgen we heel veel hulp van studenten Firda, voorheen het Friesland College van de opleiding pedagogisch medewerker.