Beleef Park Vijversburg

Buuten spelen

Rondleidingen

Speurtochten en wandelroutes

Eten & drinken

Praktische informatie

Kom Buuten spelen

Kom deze zomer Buuten spelen in Park Vijversburg. Een park om in te dwalen en om van alles te ontdekken en te beleven. Klimpalen om in te klauteren, een buis onder de grond en schommels in de heg. En wat dacht je van een brug onder water? Trek snel je laarzen aan en kom #Buuten spelen.

Ben je een echte durfal en op zoek naar avontuur? Ga dan door de donkere grot zonder zaklamp en op ontdekkingsreis met een vlot in het waterlabyrint. En bekijk het park vanaf hoogte vanuit de kleurrijkste boomhut die je ooit hebt gezien. In het park staan geen bordjes, dus je mag zelf je ontdekkingsreis bepalen. Om niets te missen, hebben wij een Buuten Speel Kaart voor je gemaakt. Deze ligt bij de hoofdingang voor je klaar, zodat je gelijk van start kunt gaan. In het park staan ook nog allemaal leuke spelletjes. Kun jij ze allemaal vinden?

Dwalen, maar niet verdwalen

Ooit woonde Age Looxma-Ypeij op dit landgoed. Zijn ouders bouwden een buitenhuis dichtbij de stad Leeuwarden, om tijdens de zomer lekker naar buiten te kunnen gaan. Een landgoed met allemaal slingerpaadjes om heerlijk te dwalen. En verschillende gebouwtjes zoals de theekoepel en de volière, Maar ook een Kluizenaarshut en een Oranjerie. Age kende het park op zijn broekzak en heeft een brief geschreven voor al die ouders die niet durven te verdwalen. In deze brief geeft hij tips voor het lopen van een route door zijn park.

Het huis van Age, Villa Vijversburg, is open van donderdag tot en met zondag. Daar kun je dan heerlijk ijs krijgen en een hapje en een drankje. Maar je kunt natuurlijk ook in het park gaan picknicken. Neem gerust je eigen kleedje en picknick mee. Oh ja, in het park "zie je geen hond", maar rondom de volière wel pauwen. Weet jij trouwens hoe oud Age was toen de Villa werd gebouwd? Tip: ga op zoek naar de gevelsteen en je kunt het uitrekenen.

NB: In het park zijn zand- en graspaden. De meeste zandpaden zijn redelijk goed begaanbaar met een rolstoel. Er is een plattegrond verkrijgbaar met daarop de actuele begaanbaarheid van de paden.

speurtochten en wandelroutes

Het park nodigt de wandelaar uit om ontdekt te worden. Zelf dwalen, zelf een route lopen. Om niet te verdwalen, zijn er meerdere paddenstoelen geplaatst. Het park is de ideale locatie om een speurtocht te organiseren. Wij hebben er al drie voor je gemaakt. Door op de linkjes te klikken, kunnen de tochten gratis gedownload worden.

Speurtocht Muntenverzameling
Deze tocht is geschikt voor ongeveer 10 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Met de beschrijving kun je de tocht zelf uitzetten. Negen instructiekaarten leiden de Speurneuzen naar de verstopte muntenverzameling. De speurtocht is ook te koop, bestaande uit 10 uitnodigingskaarten, beschrijving, instructiekaarten en een bouwplaat. Stuur hiervoor een mail naar info@vijversburg.nl

Nieuw! Audiotour
Kom alles te weten over het historische parkgedeelte en haar rijke geschiedenis. Bij de ingang van het park hangt een poster met QR code waarmee de audiotour beluisterd kan worden. De tour is ongeveer 2 km en duurt maximaal een uur. Geschikt voor jong en oud!

Eten & drinken

De theesalon
In de theesalon in de Villa kunnen bezoekers op zondag terecht voor verschillende warme en koude dranken met een versnapering.

Openingstijden theesalon en paviljoen:
Zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Extra open op 27,28 en 29 december en 2,3,4 en 5 januari.

 

Door de week zijn de theesalon en het paviljoen voor groepen alleen open op afspraak. Voor vragen en/of reserveringen kunt u mailen met info@vijversburg.nl

Rondleidingen

Ga met een rondleider op pad en ontdek de schatten van Park Vijversburg: waar staat de oudste boom en waar is de grot van gemaakt? Woont de kluizenaar nog steeds in zijn hut en waarom wordt het park ook het Bos van Ypeij genoemd?

Krijg op deze en nog heel veel andere vragen een antwoord tijdens een rondleiding. Bespreek speciale wensen of verzoeken, in overleg kan veel.

Het park in beeld