mini bibliotheek

Zwerfboeken in de mini-bibliotheek

In het parkdeel “Ooievaarsnest” heeft de kunstenaar Tobias Rehberger een heerlijke hangplek gecreëerd, geschikt voor hangjongeren van alle leeftijden. Zeker als de fruitbomen vrucht gaan dragen, is het heerlijk hangen in een hangmat met een stuk fruit en een boek uit de bibliotheek.

In de bibliotheek wordt binnenkort een “Kinderzwerfboekstation” gestart. Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je herkent de boeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het boek gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. De zwerfboeken vindt je op school,  in de wachtkamer, in de trein, in een Kinderzwerfboekstation of ….

Voor het vullen van het station zijn wij op zoek naar kinderboeken die netjes, verzorgd en aantrekkelijk zijn. Heb je thuis kinderboeken in de kast staan die niet meer gelezen worden en die je graag wilt delen met andere kinderen? Lever deze dan bij ons in. Dat kan tijdens werkdagen tot 16.00 uur bij de kar achter de volière, op zondag vanaf 11.00 uur in de theesalon en anders in de zwarte brievenbus bij de personeelsingang naast het kruispunt E-10. Samen met de cliënten van de Noorderbrug houden we de bibliotheek netjes en zorgen we ervoor dat er altijd iets te lezen valt.