Van alles te doen tijdens Europese Kijkdagen

In het weekend van 8 t/m 10 mei a.s. doet Vijversburg weer mee met de Europese Kijkdagen. Eén van de activiteiten is een speurtocht door het park.

Deze speurtocht loopt via het oude park naar het nieuwe en vertelt je wetenswaardigheden over het gehele park. Op zondag 10 mei kun je tevens een kijkje nemen in de Oranjerie. Bewonder de cactusverzameling in deze historische kas, verzorgd door Succulenta Fryslân. Ook de bijenstal is deze zondag open. De imkers geven graag uitleg over het wel en wee van de bij.  De openingstijden van cactuskas en bijenstal op zondag 10 mei zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Europa om de hoek

In Nederland zijn er een heleboel verschillende projecten die financieel worden ondersteund door de diverse Europese fondsen. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien wat er met dit geld gebeurt. Daarom wordt er ieder jaar de ‘Europa om de hoek Kijkdagen’ georganiseerd. Dit jaar is dat op vrijdag 8 mei, zaterdag 9 mei en zondag 10 mei.

De uitbreiding van park Vijversburg wordt mede gefinancierd met Europese subsidie. De uitbreiding bestaat uit de verdubbeling van het park, restauratie van Villa Vijversburg en de bouw van het paviljoen en podium. De nieuwe parkdelen zijn nog niet opengesteld voor het publiek, omdat deze onlangs zijn ingezaaid. Ook de bouwplaats rondom de Villa is nog niet toegankelijk.

Je kunt hier de speurtocht downloaden.

speurtocht