frijlan

Frijlân

Frijlân is voor een belangrijk deel gericht op de ‘kleine’ bezoekers van het park: de kinderen. Een spannend onderdeel is het waterlabyrint.

naar Frijlân
dwaalster

Dwaalster

Dwaalster is een ruimte om te verdwazen en te dwalen. Centraal in Dwaalster zijn de grote hagen in de vorm van een ster.

naar Dwaalster
Tobias Tun

Ooievaarsnest

Het kunstlandschap "get lost on the way home, finding ways in the nothingness" van Tobias Rehberger in het parkdeel Ooievaarsnest.

naar Ooievaarsnest
Historisch Park

Historisch park

Het historische deel van het park is voor het grootste deel aangelegd in de 19e eeuw. Bezoekers kunnen er wandelen over de vele slingerpaadjes.

naar Historisch park

Overtuin

Aan de noordkant van het park bevindt zich de Overtuin (aan de overzijde van de Rijkstraatweg) met als blikvanger het beeld de ‘Kelk’ van Ruud van de Wint. Bijzonder zijn ook ‘de stekjes’ van de beeldend kunstenaars Tejo Remy & René Veenhuizen. Een stekje is een plek om even te rusten tijdens het wandelen, maar ook een plaats voor ontmoetingen tussen mensen onderling en tussen mens en landschap. In totaal zijn in 2011 twaalf historierijke locaties in Fryslân door kunstenaars voorzien van bijzondere zitjes. Eén van deze locaties is de Overtuin.

Dit parkdeel is in 2004 aangelegd. Het ontwerp is van de Friese landschapsarchitect Wijbe de Vries. Hij ontwierp ook de brug en de spiegelvijver in het historische park en de nieuwe parkeerplaats.