frijlan

Frijlân

Frijlân is voor een belangrijk deel gericht op de ‘kleine’ bezoekers van het park: de kinderen. Een spannend onderdeel is het waterlabyrint.

naar Frijlân
dwaalster

Dwaalster

Dwaalster is een ruimte om te verdwazen en te dwalen. Centraal in Dwaalster zijn de grote hagen in de vorm van een ster.

naar Dwaalster

Overtuin

Aan de noordkant van het park bevindt zich de Overtuin (aan de overzijde van de Rijkstraatweg) met als blikvanger het beeld de ‘Kelk’ van Ruud van de Wint.

naar Overtuin
Tobias Tun

Ooievaarsnest

Het kunstlandschap "get lost on the way home, finding ways in the nothingness" van Tobias Rehberger in het parkdeel Ooievaarsnest.

naar Ooievaarsnest
Historisch Park

Historisch park

Het historische deel van het park is voor het grootste deel aangelegd in de 19e eeuw. Bezoekers kunnen er wandelen over de vele slingerpaadjes en genieten van Villa Vijversburg, de grot, blauwe koepel, kluizenaarshut, oranjerie, volière, rotstuin, kruidentuin, het theehuis en de collectie beeldende kunst. Het park biedt rust en ruimte. Aan de oostkant liggen twintig woningen, omsloten door een grote tuin.

In het historische park, grenzend aan de vijver bij de grot, is in 2014 een podium aangelegd, omgeven door een natuurlijke tribune. Op dit podium organiseren we in de zomermaanden voorstellingen op kleine schaal, passend bij de uitstraling van het park. Te denken valt aan klassieke concerten, optredens van dichters en filmvoorstellingen.