dwaalster

Dwaalster

Dwaalster is een ruimte om te verdwazen en te dwalen. Centraal in Dwaalster zijn de grote hagen in de vorm van een ster.

naar Dwaalster

Overtuin

Aan de noordkant van het park bevindt zich de Overtuin (aan de overzijde van de Rijkstraatweg) met als blikvanger het beeld de ‘Kelk’ van Ruud van de Wint.

naar Overtuin
Tobias Tun

Ooievaarsnest

Het kunstlandschap "get lost on the way home, finding ways in the nothingness" van Tobias Rehberger in het parkdeel Ooievaarsnest.

naar Ooievaarsnest
Historisch Park

Historisch park

Het historische deel van het park is voor het grootste deel aangelegd in de 19e eeuw. Bezoekers kunnen er wandelen over de vele slingerpaadjes.

naar Historisch park
frijlan

Frijlân

Frijlân is voor een belangrijk deel gericht op de ‘kleine’ bezoekers van het park: de kinderen. Dit deel van het park is een drassig gebied met een aantrekkelijke wilgenvegetatie voor kinderen. Een gebied waar kinderen uitgedaagd worden om in contact te komen met de natuur.

De lang bloeiende beplanting op de heuvels in het gebied is ontworpen door Piet Oudolf en een aantal natuurlijke speelelementen is bedacht door Heilien Tonckens. Een spannend onderdeel hiervan is het waterlabyrint waarin kinderen met een vlot op ontdekkingsreis kunnen.

In dit parkdeel is een extra afsluitbare ingang van het park aangelegd. Deze is bedoeld voor Vrienden van Vijversburg die vanuit Leeuwarden/Groene Ster komen. U kunt hier tot 17.00 uur het park in. Het is hier dus niet mogelijk een kaartje te kopen.