Karantene

Karantêne

Sinds kort zit Nederland weer gedeeltelijk in “quarantaine”. Veel mensen werken thuis, horeca is gesloten en culturele evenementen mogen niet plaatsvinden. In het afgelopen jaar zijn ook in Vijversburg meerdere activiteiten door coronamaatregelen niet doorgegaan.

Nu de dagen korter worden en de bladeren van de bomen vallen, maken wij ons klaar voor de winter. Dit is in het park te merken: zo zijn de agaven inmiddels in de Oranjerie geplaatst, de vlotten van het waterlabyrint in de opslag en binnenkort gaan de hangmatten naar binnen.

Het is ook de tijd dat Vijversburg zich buigt over de activiteiten voor 2021. Er staan voor komend jaar al meerdere bijzondere festivals in de planning, zoals een poëziefestival, een kooikarpersshow en het Imaginarium Festival. Deze festivals worden door externe partijen georganiseerd, waarbij Vrienden van Vijversburg een streepje voor hebben.

Daarnaast is Vijversburg betrokken bij de theatrale en kunstzinnige wandeling “Karantêne”. Een initiatief van het dorp Tytsjerk waarbij een deel van de wandeling plaatsvindt in Park Vijversburg. Eén grote openluchtvoorstelling over schaarste aan voedsel door een ramp bij het kruispunt van de E-10, met daarbij de tegenstelling tussen arm en rijk. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.karantene.nl