Sluit dit schooljaar af met een bezoek aan de unieke tentoonstelling Giga Insecta

Sluit dit schooljaar af met een bezoek aan de unieke tentoonstelling Giga Insecta

Duik samen met uw leerlingen in de wondere wereld van de insecten en ga op avontuur.

Aan de hand van een insectenposter met vragen, gaan de kinderen op zoek naar cijfers die antwoord geven op negen vragen. Hiermee worden ze gestimuleerd om te lezen en komen zo meer te weten over het belang van de verschillende insecten. Door op het einde van de reis de cijfers te combineren met woorden, ontdekken ze de spreuk om weer terug te keren naar de grotemensenwereld. Ze ontvangen een kaart met “vergeet-me-niet” zaadjes die ze thuis kunnen zaaien. Zo ontdekken ze dat ze thuis ook heel gemakkelijk een biotoop voor insecten kunnen creëren.

Wat is er te doen?

Voor de onderbouw

Voor de kinderen van de onderbouw is er een kriebelende voorstelling waarin insecten tot leven komen. De eigenaar van het Insectenhotel is ten einde raad, zijn hotel staat leeg en er komen geen gasten meer. Mevrouw mier komt iedere dag alles schoonmaken, maar de gasten blijven weg. Op een dag komt een jonge vrouw langs die de wereld kleurt door het zaaien van bloemen. Door samen veel bloemen te zaaien komen er ook meer gasten. De gezellige hommel, de mompelende mestkever en ook de rollende rups komen allemaal een kijkje nemen.
In deze grappige voorstelling wordt gewerkt met maskerspel en beeldentheater. De voorstelling duurt 35 min en is gemaakt door de Podiumschool.

Midden - en bovenbouw

De leerlingen van de midden- en bovenbouw kunnen vlotvaren in het waterlabyrint, over de onderwaterbrug lopen en het park bekijken vanuit de kunstzinnige boomhut. Ook kunnen zij verschillende activiteiten doen op het activiteitenplein: Hoeveel kun jij tillen? Weet jij wel hoeveel een mier kan tillen? En hoever kun jij springen? Een sprinkhaan springt wel 10x zijn eigen lengte.
Kun jij sneller draven dan een mug?

Vraag offerte aan

FOTO EXPOSITIE

Om even tot rust te komen, kan er een fototentoonstelling worden bekeken van gigantisch vergrote insecten. Als herinnering aan de tentoonstelling, kunt u de kinderen zelf als insect op de foto zetten.

Les aanbod

Tip: In aanloop naar het bezoek aan de tentoonstelling kunt u uw lesaanbod op de insecten richten en mogelijk kunt u daarbij gebruik maken van leskisten die door verschillende educatieve centra worden aangeboden.

Praktische informatie

In het park is voldoende ruimte om te picknicken. Daarnaast worden er tenten geplaatst waar gegeten kan worden. In het park is toiletvoorziening aanwezig naast de Villa. De tentoonstelling kan door scholen vanaf 9.00 uur worden bezocht. In het park worden routes uitgezet, zodat de leerlingen in groepjes onder uw eigen begeleiding alles kunnen bekijken.

Kosten

Entree zonder voorstelling

€ 3,50

Entree met voorstelling

€ 7,50

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@vijversburg.nl of 0511 – 43 24 27 tijdens werkdagen van 8.00 – 16.00 uur.

Offerte en informatie