Cactuskas gaat weer open

De fraaie Cactuskas in de Oranjerie van park Vijversburg is op zondag 10 mei, tussen 10.00 en 17.00 uur, geopend voor het publiek.

De cactusverzameling wordt verzorgd door vrijwilligers van Succulenta Fryslân. Deze vereniging is opgericht op 16 juni 1919.  Een van de voormannen is wijlen dhr. Duursma, een bekende naam rondom Vijversburg.

De vereniging streeft ernaar om ‘succulente planten’ te kweken en te behouden, in een voor hen onbekende omgeving. De grote trots van de vrijwilligers is om deze planten vanuit zaad in bloei te krijgen, zodat een ieder kan genieten van de vaak zeer fraaie bloemenpracht.  De vrijwilligers verzorgen wekelijks in de Oranjerie de planten op woensdagochtend vanaf half april tot de vorstperiode. Dit tot vreugde van de bezoekers van het park. De kas is op zondagen geopend voor het publiek van 31 mei t/m 13 september. Ook op speciale dagen, zoals Europese kijkdagen en andere festiviteiten, is de deur van de kas open.

Rondleiding boeken?

Mocht u een rondleiding met een groep buiten de openingstijden willen, dan kunt u een afspraak maken met de voorzitter. In het winterseizoen, wanneer de planten hun rusttijd hebben, organiseert de vereniging bijeenkomsten in de Villa. Deze vinden plaats op zaterdagochtend. Sommige lezingen zijn openbaar.

Vrijwilligers gezocht

Naast de Oranjerie treft u een rotstuin aan. Deze tuin is destijds aangelegd door enthousiaste liefhebbers. Momenteel zijn er niet voldoende deskundige mensen die de rotstuin goed kunnen onderhouden. De vereniging is daarom naarstig op zoek naar mensen die op woensdagochtenden deze tuin een mooi aanzicht willen geven. U kunt zich melden bij de voorzitter.

Adresgegevens

Succulenta Fryslân
W.H. Visser, voorzitter
tel 058 266 94 89
e-mail visserwieger@gmail.com