Boomhut Vijversburg

Boomhut, pompoenen en schommels

Een paarse boomhut, gele pompoenen met zitjes en schommels tussen hoge heggen: de nieuwe parkdelen krijgen steeds meer vorm.

Het thema van park Vijversburg is ‘vol verrassing en verdwazing’. Een nieuw element dat goed bij dit thema past, is bijvoorbeeld de boomhut, geplaatst op het kruispunt van de drie nieuwe parkdelen. Vanuit de blauwe hut, ontworpen door beeldend kunstenaar Tobias Rehberger, heb je een prachtig uitzicht over het park. Smederij Easterhei uit Sumar heeft deze boomhut geproduceerd. Het was een bijzonder project. Omrop Fryslân heeft er een filmpje over gemaakt (vanaf 4.15 min). Een ander bedrijf uit Sumar, Noppert Beton, heeft gele pompoenen en zitjes van beton gemaakt in het parkdeel “Ooievaarsnest”. Ook een ontwerp van Tobias Rehberger.

Schommels
Nieuw in het park zijn ook de schommels in ‘Dwaalster’. Ze zijn aangebracht tussen de heggen die nu volop aan het groeien zijn. Dwaalster is ontworpen door Lola Landscape Architects. Het thema is ‘de beleving van verschillen’. Van licht en donker, van hoog en laag en van open en gesloten. Door straks te gaan schommelen tussen de hoge heggen ervaar je zelf deze verschillen. We zijn zeer benieuwd!