open kas

Oranjerie open vanaf zondag 17 mei

Cactuskas iedere zondagmiddag open vanaf 13.00 uur.

De fraaie Cactuskas in de Oranjerie van park Vijversburg is op zondag 17 mei, tussen 13.00 en 17.00 uur, geopend voor het publiek.

De cactusverzameling wordt verzorgd door vrijwilligers van Succulenta Fryslân. Deze vereniging is opgericht op 16 juni 1919.  Een van de voormannen is wijlen dhr. Duursma, een bekende naam rondom Vijversburg.

De vereniging streeft ernaar om ‘succulente planten’ te kweken en te behouden, in een voor hen onbekende omgeving. De grote trots van de vrijwilligers is om deze planten vanuit zaad in bloei te krijgen, zodat een ieder kan genieten van de vaak zeer fraaie bloemenpracht.  De vrijwilligers verzorgen wekelijks in de Oranjerie de planten op woensdagochtend vanaf half april tot de vorstperiode. Dit tot vreugde van de bezoekers van het park. De kas is op zondagen geopend voor het publiek van 17 mei t/m 31 augustus.

Rondleiding boeken?

Mocht u een rondleiding met een groep buiten de openingstijden willen, dan kunt u een afspraak maken met de voorzitter of via info@vijversburg.nl

Vrijwilligers gezocht

Naast de Oranjerie treft u een rotstuin aan. Deze tuin is destijds aangelegd door enthousiaste liefhebbers. Momenteel zijn er niet voldoende deskundige mensen die de rotstuin goed kunnen onderhouden. De vereniging is daarom naarstig op zoek naar mensen die op woensdagochtenden deze tuin een mooi aanzicht willen geven. U kunt zich melden bij de voorzitter of door een mail te sturen aan info@vijversburg.nl.

Adresgegevens

Succulenta Fryslân
W.H. Visser, voorzitter
tel 058 266 94 89
e-mail visserwieger@gmail.com