Open Kas

Open Kas

De Cactuskas in de Oranjerie van park Vijversburg is op zondag 14 mei, Moederdag, open voor publiek. U kunt op deze zondag de kas bezoeken tussen 11.00 uur – 17.00 uur.

De cactusverzameling wordt verzorgd door vrijwilligers van Succulenta Fryslân. Deze vereniging is opgericht op 16 juni 1919. Een van de voormannen is wijlen dhr. Duursma, een bekende naam rondom Vijversburg.

De vereniging streeft ernaar om “succulente planten” te kweken en te behouden, in een voor hen onbekende omgeving. De grote trots van de vrijwilligers is om deze planten vanuit zaad in bloei te krijgen, zodat een ieder kan genieten van de vaak fraaie bloemenpracht. De vrijwilligers verzorgen wekelijks in de Oranjerie de planten vanaf half april tot de vorstperiode. Dit tot vreugde van de bezoekers van het park. De kas is deze zomer weer op diverse zondagen geopend.

Vrijwilligers gezocht

Naast de Oranjerie treft u een rotstuin aan. Deze tuin is destijds aangelegd door enthousiaste liefhebbers. Lijkt het u leuk om onderhoud te verrichten in deze rotstuin meld u dan aan via info@vijversburg.nl