Open Imkerij dagen

Landelijke open imkerijdagen op 9 en 10 juli 2016

Zaterdag en zondag 9 en 10 juli 2016 zal de bijenstal in park Vijversburg geopend zijn van 12.00 uur tot 16.00 uur voor publiek. Imkerende bijenhouders zullen u graag ontvangen om u te informeren over alles wat met bijen te maken heeft.

Op bezoek bij een imker

Als bezoeker van park Vijversburg in Tytsjerk weet u misschien dat zich daar een bijenstal bevindt, een klein stukje voorbij de cactus- en succulentenkas.

In het weekend van 09 en 10 juli openen vele Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Ook de imkers van de bijenstal in park Vijversburg doen daar aan mee. Enthousiast als ze zijn vertellen zij u graag over het fascinerende leven van de honingbij en laten u zien wat er komt kijken bij hun mooie hobby. Zij zijn beide dagen aanwezig van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, u kunt in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien. Het is vast wel wennen aan al dat gezoem om u heen, maar na uw bezoek zult u merken dat bijen eigenlijk helemaal niet zo eng zijn.

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland.

Meer informatie is te vinden op www.bijenhouders.nl//landelijke-open-imkerijdag open imkerijdag. Daar vindt u ook het volledige overzicht van alle deelnemende imkers en openingstijden.