Imaginarium Festival

Imaginarium Festival van 16 tot en met 18 augustus in park Vijversburg.

Het Imaginarium Festival vindt voor de 7de maal plaats in het park. Imaginarium Festival is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het festival van de fantasie en maakt dat ook in 2019 ruimschoots waar met zeven iconische Disney prinsessen en het grootste riddertoernooi van Europa.

Kening Striid riddertoernooi

Imaginarium Festival is al drie jaar gastheer van het Kening Striid riddertoernooi waar de sport Bohurt op topniveau wordt beoefend. In 2019 is Kening Striid uitgeroepen tot het Masters toernooi in de internationale Buhurt League waardoor ook de absolute wereldtop in deze jonge, spectaculaire sport naar Tytsjerk afreist om kans te maken op de titel. Meer dan 30 teams uit heel Europa en ver daar buiten maken hun opwachting in de arena waaronder de Russische wereldkampioenen van clubs Bern en Bayard, maar ook lokale teams zoals Ascia, Lions of Steel en Ramstäk Frisia.

Disneyprinsessen

Ook de disneyprinsessen zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Zeven van de meest Iconische disneyprinsessen nodigen de festivalbezoekers uit om mee te doen met echte prinsessenactiviteiten zoals dansen op het prinsessenbal, luisteren naar een prachtig verhaal of meezingen met echte prinsessenliedjes.

Familiefestival met oog voor de wereld

Imaginarium Festival is een echt familiefestival. Zo wordt er ook dit jaar weer een tent ingericht speciaal voor het verzorgen van de allerkleinsten. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. Op het hele festivalterrein kan worden genoten van een uitgebreide markt en een keur aan activiteiten. Met headliners zoals Prima Nocta en Harmony Glen op het hoofdpodium is er ook voor volwassenen genoeg te doen. Ook de inwendige mens komt aan bod in het uitgebreide foodcourt. De dranken worden geschonken in keramische statiegeldmokken. Zo wordt ook een steentje bijgedragen aan minder plastic in de natuur. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.imaginarium-festival.nl en natuurlijk aan de poort.

Vrienden van Vijversburg krijgen op vertoon van hun vriendenkaart € 2,50 korting aan de kassa.