Fertellendeweis

Fertellendeweis

Zondag 18 maart van 13.30 – 16.30 uur

Kom zondag 18 maart naar Park Vijversburg en luister naar de verhalen over “Gastvrijheid”. In en om de Villa worden verhalen verteld door jong en oud.  Van 13.30 – 16.30 uur vinden er vertellingen plaats in de volgende ruimtes:

  • Regentenkamer: Giny Bastiaans en Jansjet de Vries vertellen historische verhalen over gastvrijheid en het verhaal over de opvang van evacués uit Tiel in het dorp Tytsjerk.
  • Paviljoen: Wasim Hussein en Imani Mchimbwa vertellen hun vluchtelingenverhaal, de opvang in Nederland en de kansen die ze hebben gekregen om een nieuw bestaan op te bouwen.
  • Salonkamer: vertel hier uw eigen verhaal over gastvrijheid onder leiding van Reina Rodina.
  • Theehuis: Rena Wagenaar en Aeltsje de Boer vertellen een verhaal over Kikker en zijn vriendjes vanuit de vertelkast.

Deze vertelmiddag wordt georganiseerd in samenwerking met het Under de Toer project “Fertellendeweis, International ArtCamp Tytsjerk”. Van 23 juli to 6 augustus zet Tytsjerk de deur open voor onbekend bezoek tijdens het International ArtCamp. Gastvrij waren de Tytsjerksters ook tijdens de Tweede Wereldoorlog toen 170 Roomse evacués in het dorp kwamen. Tijdens het ArtCamp gaat een groep internationale kunstenaars aan de slag met het verbeelden van gastvrijheid op diverse locaties in het dorp en in Park Vijversburg.

 

Entree park: € 2,50

Vrienden: gratis