Ypertje

De komst van Ypertje

Kunstworkshop voor kinderen

Op het kantoor van Vijversburg komen de laatste tijd opmerkzame berichten binnen. Zo kregen wij melding van de ontdekking van een nieuw soort kevertje, duikt er opeens een oude schatkist op en kregen wij het verzoek om een nieuw dorp in het park te bouwen! Het schijnt dat er een onbekend wezentje op zoek is naar een nieuwe woonomgeving. Op zaterdag 5 juni doet het wezentje met de naam “Ypertje”, dat gemiddeld zo’n 10 cm groot is, zijn intrede in het park. Maar waar gaat het wonen en hoe komt het dorp eruit te zien?

Dat is de zoektocht die kinderen samen met Marjan Beuker, Marsja van der Ven en Reina Visser, de kunstenaars van Stoereloer, gaan maken. Middels kunstworkshops met materialen uit het park zoals graspulp, wilgentenen, wol en hout gaan ze huisjes ontwerpen en bouwen. Daarbij maken ze gebruik van oude technieken zoals vlechten, persen, spinnen, timmeren en papierscheppen.

Het kunstproject vindt op drie momenten dit jaar plaats: op zaterdag 5 juni, dinsdag 10 augustus en zaterdag 16 oktober.

Via de nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van de komst van Ypertje en de verdere ontwikkelingen. Kinderen die mee willen doen aan de workshop op 5 juni, kunnen zich aanmelden vanaf 1 mei via www.stoereloer.nl. Ook op de website van Vijversburg komt binnenkort meer informatie over de workshops.